ultrarun.dk

ultrarun.dk

Fremtidige indlæg

Ultra lokaltPosted by Brian Larsen Tue, June 07, 2011 09:08:01

Der vil ikke komme flere indlæg på denne blog. I forbindelse med, at jeg omlægger min hjemmeside, vil fremtidige indlæg blive lagt ind på www.ultrarun.dk.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post209

Minus løb i Surgéres

Ultra globaltPosted by Brian Larsen Sun, May 22, 2011 09:49:25

2 døgns løbet i Surgéres har en særlig status. For det første er det et invitationsløb (Du kommer, hvis du bliver inviteret! smiley), dernæst har det status som (Uofficelt) verdensmesterskab på 48 timers distancen.

Desværre er det sådan, at der i år ikke bliver afholdt noget løb i Frankrig. Så det står lidt sløjt til med mesterskabsløb i år, hvor verdensmesterskabet også er ramt af aflysning.

Sidste år deltog Lars Skytte Christoffersen i Surgéres, med et imponerende løb på knap 373 km (Dansk rekord) og en samlet placering som nr. 3 hos herrerne.

Vi er nødt til at vente til 2012 for et nyt spændende løb i Surgéres.


  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post208

Ultralopen van Steenbergen - resultat

Ultra globaltPosted by Brian Larsen Sun, May 15, 2011 15:40:35

40 km på 3 timer og 12 minutter - det var den tid, som Maren Skau var på banen i Steenbergen. Af ukendte årsager trak Maren sig godt halvvejs inde i 6 timers løbet. En skam, for Maren førte på det tidspunkt kvindernes løb. smiley

24 timer blev vundet med over 246 km af belgiske Geert Stynen. Lad os da håbe, at der bliver løbet lige så langt til de danske mesterskaber om godt en måned på Bornholm. Norske Peter Tubaas endte lige udenfor podiet med 225 km. Peter lå i en periode ellers længere fremme, men kræfter slap lidt op til sidst.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post207

Ultralopen van Steenbergen

Ultra globaltPosted by Brian Larsen Fri, May 13, 2011 21:53:54

Den kommende weekend bliver der løbet ultraløb på en række distancer i hollandske Steenbergen. På 24 timers distancen bliver afholdt hollandsk og belgisk mesterskab. Norden er repræsenteret ved norske Peter Tubaas. Peter har en PR på 237,5 km, så han vil utvivlsomt forsøge at blande sig i topstriden.

Set med danske øjne er det mere interessant, at Maren Skau stiller op på 6 timer. Mig bekendt, så har Maren ikke løbet ultraløb (Det er muligt, at Maren har løbet et par trailløb) siden december 2008, hvor hun forsøgte sig på 24 timers distancen i Oslo. På seks timer har Maren en PR på næsten 73 km. Spændende at se, hvad det kan blive til denne gang.

I øvrigt skal Steenbergen være vært for EM/VM 24H i 2013. Måske der er en chance for, at man kan blive klar til den tid.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post206

Pokkers ... nu var det lige så sjovt 2

Ultra lokaltPosted by Brian Larsen Wed, May 11, 2011 17:39:59

Min søn begyndte kort før påske på Brasiliansk Jiu- Jitsu. En kampsport, hvor hele kroppen er i gang – god funktionel træning! Efter at have kigget på nogle gange, er jeg nu blevet lokket (der skulle ikke så meget til) med til at deltage i træningen. Mon ikke jeg nærmeste har lignet en lille dreng, som stå udenfor en slikbutik.

På med tøjet – ind på madrassen. Udsigt til 5 kvarters kamp/sparring. Fedt! Afprøvning af teknikker. Det er jo nemt, jeg har ingen forudsætninger – det skulle blive ren overlevelse. Hold op, hvor er det sjovt. Pulsen er oppe i det røde felt med det samme og smilet når op til begge ører smiley Motivationen er i top, så må fysik og teknik komme senere.

Efter 15-20 minutter mærker jeg et lille smæld i brystmusklen – ingen tvivl, jeg har fået en fibersprængning. Resten af træningen bliver desværre lidt amputeret, men der bliver taget pænt hensyn undervejs fra de andre.

Desværre ser det ud til, at tekniktræningen i morgen smutter. Nu må jeg se, hvad yderligere en nat kan gøre. Nu er jeg spændt på, hvor længe jeg skal døje med den skade.

Ja ja…jeg har kigget på fødselsattesten smiley

Om det er godt min senere løbetræning? Bare vent, jeg skal nok finde på nogle gode argumenter.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post205

Pokkers ... nu var det lige så sjovt

Ultra lokaltPosted by Brian Larsen Wed, May 11, 2011 17:18:53

Gennem det sidste halve år har jeg gået til yoga en gang om ugen. Det har været en rigtig god oplevelse.

For mig er der mange ligheder mellem det at løbe ultraløb og dyrke yoga. For at kunne præstere, skal man både være klar fysisk og mentalt. OK, pulsen kommer ikke lige så højt op, men det udelukker på ingen måde sved på panden.

Det gode vejr har dog gjort, at mit yogahold nu er lukket ned for sommeren. Æv! Jeg må se, om jeg ikke kan holde lidt af min lidt genvundne smidighed ved lige på stuegulvet.

Gennem det halve år er jeg blevet mødt med, at det vistnok ikke er så smart at dyrke yoga, når man gerne vil løbe langt. Flere har ment, at man får slappe led. Bare rolig! Der er ingen risiko for at mine led går hen og bliver hypermobile. Yoga er med til at styrke muskulaturen rundt omkring leddene. Jeg kan positivt mærke at flere af mine småskavanker er gået i sig selv gennem det sidste halve år.

Grundlæggende tror jeg på, at vi med smidige og spændstige muskler og led kan undgå nogle af vores overbelastningsskader samt være i stand til at løbe mere effektivt og økonomisk.

Og kan man så ikke bare lave udstrækningsøvelser? Jo, det kan man godt. Det er dog ikke nok lige at nuppe 20 sekunder på det ene ben og så 20 sekunder på det andet.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post204

The Hammer Trail - resultater

Ultra nationaltPosted by Brian Larsen Sun, May 08, 2011 17:22:27

Uddrag af resultater fra The Hammer Trail:

100 miles herrer:

Jakob Flensborg 21:51

Kim Greisen 22:39

Henrik Hoffensitz 26:00

50 miles herrer:

Tomas Sundman 8:50

Jacob Nordholt hansen 9:09

Morten Schrøder 9:30

Marathon herrer:

Kristian Klog 3:57

Mikkel Holm 4:18

Henrik Parker 4:19

Kasper Skriver 4:29

Flemming Hansen 4:35

Flotte vindertider. Se den fuldstændige resultatliste her.

  • Comments(0)//blog.ultrarun.dk/#post203

The Hammer Trail

Ultra nationaltPosted by Brian Larsen Sat, May 07, 2011 14:31:05

I denne weekend bliver der løbet langt på Hammeren på det nordlige Bornholm.

100 miles løbet blev sendt afsted i går aftes. Pt er der ikke mange meldinger fra løbet.

At det er et hårdt løb måtte Peter Bøgevig sande i løbet af natten. En forvreden fod ved 52 km har sat en stopper for Peters forsøg på at gennemføre den lange distance. Peter fik tapet fod op, så den kunne holde til 85 km, svarende til en 50 miles-tid.

Når løbet er slut, så vil der være få deltagere, som har gennemført! Sådan skal det være. Det tæller som kvalifikation til UTM, så det skal ikke være for nemt.

Her kl. 14.45 er Jakob Flensborg og Kim Greisen ude på sidste omgang. Jakob ligger i spids, men Kim løber hurtigst. det kan blive en spændende afslutning. Husk, løberne har været i gang i næsten 21 timer.

Henrik Hoffensizt ligger 3'er, men Ole Albertsen efter som 4'er. Begge er ude på næstsidste omgang. Og det var så feltet!

Når marathondistancen bliver skudt i gang senere i aften, så deltager en af mine kolleger (Flemming Hansen). Flemming er ret ny på marathondistancen, men jeg har stor tro på hans evner. Hvis han evner at holde lidt igen i starten, så vil det ikke undre mig, hvis han er blandt tre hurtigste til sidst.

Min "fys" Jacob Nordholt Hansen deltager på 50 miles. Deltagelsen er en forberedelse til et løb i Pyrenæerne. Jacob ligger nr. 5.

Held og lykke til alle deltagere i The Hammer Trail. Bare navnet lyder sejt, ikke?

---

Jakob Flensborg vandt The Hammer Trail 100 miles. Se nærmere her. Se udsendelse fra TV2Bornholm.

---

Vinderen af 50 miles er fundet, men jeg ved kun, hvem der blev 2'er: Tillykke til "fyssen". Gået løbet Jacob!

  • Comments(2)//blog.ultrarun.dk/#post202
Next »